Medialehti | Artikkeli | 19.09.2023

Tuntuuko arki nahkealta? Lääke löytyy ilmaisista peleistä

Tuntuuko arki nahkealta? Lääke löytyy ilmaisista peleistä | Medialehti
Kuva: Freepik

Kaikilla meillä osuu eteen hetkiä, jolloin mikään ei tunnu sujuvan. Toimistossa istuminen tylsistyttää, ulkona sataa räntää ja kotona lapset ovat jatkuvasti tukkanuottasilla.

Pahaan oloon ei kannata jäädä viivyttelemään liian pitkäksi aikaa. Eräs yksinkertaisimmista keinoista oman olon piristämiseksi on - yllätys yllätys - pelaaminen. Me emme kuitenkaan puhu rahalla pelattavista uhkapeleistä, vaan iki-ihanista, sympaattisen yksinkertaisista klassikkopeleistä. Tällaisia pelejä löytyy esimerkiksi ilmaiset pelit.fi-sivulta.

Peliterapia ei ole huuhaata

Vaikka kännykkä- tai tietokonepelien pelaamisen terapeuttinen vaikutus voi äkkiseltään kuulostaa kaukaa haetulta, on se itse asiassa tieteellisesti todistettu asia. Aiheesta on tarjolla paljon tietoa, ja onpa peliterapiasta tehty akateeminen tutkimuskin.

Pelaaminen voi siis todistetusti toimia masennuksen ja ahdistuneisuuden hoidon tukena (huom. vain ilmaiset nettipelit eivätkä oikean rahan pelit kuten nettikasinot). Tässä valossa pikku pelihetkeä voi oikeutetusti käyttää omaan ”terapiaan” hetkellisen ketutusaallon vallatessa mielen. Ja tottahan toki pelien parissa voi myös vain pitää hauskaa, vaikka tunnelma olisi katossa jo valmiiksi.

Yksinkertaisuus on valttia

Monet ihmiset kokevat yksinkertaiset peruspelit parhaana keinona mielen tyhjennykseen ja nopeisiin onnistumisen tunteisiin. Eräs parhaista esimerkeistä on vanha kunnon Matopeli, joka luikerteli suomalaisten sydämiin Nokian puhelinten myötä 1990-luvun alussa.

Pelin ideana on saada mato liikkumaan ruudulla mahdollisimman pitkään törmäämättä seiniin tai esteisiin. Pelisivu alkaa helppona, mutta mitä pidemmälle madon matka jatkuu, sitä vähemmän madolla on liikkumisvaraa. Madon intensiiviseen matkantekoon on helppo uppoutua, ja samalla arjen pienet ongelmat taatusti unohtuvat.

Matopeli oli takavuosina niin suosittu, että sen pelaamisesta kamppailtiin suomenmestaruustasolla. Kisoista uutisoitiin tv-uutisia myöten.

Toinen iki-ihana klassikkopeli on vanha tuttu Miinaharava. Tämän pelin tarkoituksena on haravoida peliruudukkoa osumatta miinoihin ja merkata kaikki miinat lipulla. Miinaharava kehitettiin vuonna 1989, ja sen kuuluisin versio tuli kylkiäisenä Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmään versiosta 3.1 lähtien.

Älynystyröiden hierontaa tai aivotonta hupailua

Mikäli kaipaat lisää virikkeitä lamaantuneille aivosoluille, kannattaa arkirutiineihin liittää tuokio Sudokun tai pasianssin parissa. Kyseiset pelit pitävät mielen virkeänä ja todistetusti ehkäisevät esimerkiksi dementiaa.

Sudokun hyvä puoli on, että pelissä voi käyttää erilaisia vaikeusasteita. Haaste kannattaa siis ottaa vastaan, vaikka matikkapää ei olisi terävin mahdollinen. Peliin harjaantumalla looginen ajattelukyky paranee kohisemalla, ja pian huomaatkin aivojesi suoriutuvan numeroruudukkojen täyttämisessä alta aikayksikön.

Ja mikäli sinulla on tarve rauhoittaa ylikuormittuneita älynystyröitä niiden aktivoimisen sijaan, kokeile vaikka Hedelmäsilppuria. Tämän pelin ainoa tavoite kun on vain silpoa ilmaan ponnahtavia vesimeloneita, päärynöitä ja muita hedelmiä mahdollisimman kauan ja nautiskella niiden aikaansaamasta sotkusta.Muunnamme esitteet netissä selattaviksi julkaisuiksi

Medialehti muuntaa mm. PDF- ja JPG-esitteet netissä selattaviksi julkaisuiksi.
Tarvittaessa me voimme suunnitella ja luoda täysin uuden esitteen.
Lisäksi tarjoamme nettijulkaisuille täydellisen ylläpidon Medialehti.fi sivustolla.
Medialehti on kuin oikea selattava lehti netissä.

Medialehti toimii usealla eri alustalla

Kerro meistä myös kavereillesi

Medialehti Facebookissa

Jaa Medialehti Facebookissa | Jaa Medialehti Twitterissä


Medialehti sivusto ja ylläpito

Copyright 2011 - 2024 © Mediabaari