Medialehti | Artikkeli | 10.03.2022

Paras videopelimusiikki

Paras videopelimusiikki | Medialehti

Ensimmäinen kokonaan elektronisilla soittimilla luotu videopelimusiikki kuultiin vuonna 1972. Videopelimusiikki on paljon muodollisempaa taidetta kuin tavallisesti ajatellaan. Taustamusiikin äänenvoimakkuuden hyvä valinta on yhtä tärkeää kuin parhaan hahmon valitseminen tai hänen tasonsa nostaminen. Äänityö sopii hyvin yhteen grafiikan kanssa ja luo tunnelman, joka mahdollistaa seikkailusta nauttimisen ja eläytymisen.

Videopelimusiikki (VG-musiikki tai VGM) on mikä tahansa musiikkisävellys, joka on luotu tai esitetty videopelien ääniraidaksi. VG-musiikkia käytetään usein taustamusiikkina pelihallissa, kun ihmiset pelaavat peliautomaatteja, ja muunlaisessa julkisessa viihteessä. Joskus sitä kutsutaan sirumusiikiksi, koska sitä tuottavat pelihallissa ja joissakin kotikonsoleissa olevat äänisirut; varhaisissa pelikonsoleissa oli vain yksinkertaisia säveliä, joita käytettiin toisinaan pelien melodioina. Myös monet nettipelit, etenkin hyvät toimintapelit tarjoaa monipuolisia videopelimusiikkeja pelaamisen parissa.

Termi videopelimusiikki viittasi alun perin Atarin, Namcon, Segan ja Konamin säveltämiin arcade-pelien ääniin käytettyyn musiikkiin. Ensimmäisen sukupolven videopelikonsoleissa oli näitä erityisiä äänikomponentteja, jotka tuottivat äänitehosteita tai yksinkertaisia musiikkisävellyksiä. Joissakin peleissä oli kehittyneempiä ääniominaisuuksia, joiden avulla ne pystyivät toistamaan äänitettyä musiikkia. Monissa 1980-luvun alun arcade-peleissä on erillinen äänikanava, joka on omistettu lyömäsoittimille.

Parin viime vuoden aikana videopelit ovat kehittyneet lasten ja nuorten viihteestä elämäntavaksi. Hyvä musiikki voi lisätä kokemusta merkittävästi tai imaista sen pois. Oikea taustamusiikki tekee toimintakohtauksesta eeppisemmän, kun taas väärä kappale voi saada pinnallisen tason tuntumaan ikuisuudelta. Tätä silmällä pitäen olemme koonneet listan tämän hetken pelien suosikkisoundtrackeistamme!

Lista ei ole tietyssä järjestyksessä, sillä halusimme pitää sen mahdollisimman puolueettomana ja suoraviivaisena.

Top 5 peliä, joissa on hyvä taustamusiikki

1. Elven Legacy 9/10

Elven Legacy -soundtrack koostuu 19 ainutlaatuisesta kappaleesta, jotka sopivat monenlaisiin kohtauksiin ja ympäristöihin. Tiesitkö muuten, että nykyisin monet megayhtyeet päätyvät aiheiksi erilaisille peleille. Vaikka siitä puuttuukin toki liikkeellä oleva kappale, se korvaa tämän enemmän kuin hyvin mieleenpainuvilla sävelmillä, jotka ovat peräisin pääasiassa pelin tehtävistä. Tehtävän suoritettuasi tunnet saavutuksen tunnetta, kun voiton fanfaari soi kaikessa loistossaan; tämä saa vastustajan kukistamisen tuntumaan saavutukselta, mutta se saa sinut myös yrittämään uudestaan uudelle kierrokselle. Ainoa toiveeni on, että voittofanfaareja olisi enemmän, sillä voittojingle tulee tutuksi vasta toistuvilla pelikerroilla.

2.Civilization V

Tämä peli on ollut yksi henkilökohtaisista suosikeistani jo vuosia, ja se johtuu aivan yksinkertaisesti yhdestä syystä: erinomaisesta musiikista. Vaikuttaa siltä, että Firaxis on nähnyt paljon vaivaa musiikin valinnassa, sillä ei ole yhtään kappaletta, josta en pitäisi. Jokainen kappale sopii täydellisesti mihin tahansa tilanteeseen, olipa kyse sitten taistelusta tai yksinkertaisesti valtakuntasi katselemisesta vuorosta 500 vuorolle 10000. Jokainen kappale kuulostaa hyvältä! Myös taustalla soivat ambient-äänet sopivat yhtä hyvin kuin mikä tahansa musiikkiraita.

3.The Elder Scrolls 4: Oblivion

Morrowind ja Oblivion, kunpa voisin unohtaa, kuinka paljon aikaa vietin näiden kahden pelin pelaamiseen. Ne eivät olleet vain erinomaisia pelejä, vaan niissä oli myös loistava musiikki! Tutkitpa sitten hautaa tai vain kävelet ympäriinsä etsien paikkoja, tämä soundtrack ei tuota pettymystä. Se on itse asiassa hyvin samankaltainen kuin Skyrimin soundtrack, mutta toisaalta, mitä pahaa siinä voisi olla? Oblivionin ja Skyrimin soundtrackit ovat täysin erilaisia, mikä tekee niistä ainutlaatuisia omalla tavallaan.

4.Civilization 4

Vaikka Civ V:n soundtrack on lähellä tätä, Civilization IV onnistuu silti nappaamaan paikan listaltamme! Jälleen kerran Firaxis teki erinomaista työtä luodessaan taustamusiikkia, joka sopisi mihin tahansa tilanteeseen niin hyvin, että et edes uskoisi sen olevan videopelistä. He panostivat paljon ajatusta jokaiseen kappaleeseen, sillä koko OST:ssä ei ole yhtään kappaletta, josta en pitäisi! Jos et ole koskaan päässyt pelaamaan peliä, pelkän soundtrackin kuunteleminen riittää.

5.Dishonoured

Ei, tämä lista ei koske vain Civ-pelejä! Eri peleissä on paljon muitakin hyviä ääniraitoja, minkä vuoksi laitoin Dishonouredin tänne sijalle 5! Pelissä on erinomainen valikoima kappaleita, jotka sopivat hyvin mihin tahansa tilanteeseen tai ympäristöön. Vaikka jotkut ihmiset eivät ehkä pidä siitä, että ne eivät soi jatkuvasti koko pelin ajan, uskon, että se tekee asioista paljon nautittavampia, mutta jos haluat kuunnella kappaleen, jota et ole kuullut aiemmin, voit mennä valikkoon ja valita sen!

Muita pelejä netissä hyvällä taustamusiikilla

Päivitämme myös muiden taustamusiikkien luetteloa, joten suosittelemme lukijoitamme tuntemaan, mitkä suosituimmista nettipeleistä ovat suosituimpia mobiililaitteilla ja tietokoneilla pelaavien eritasoisten pelaajien keskuudessa.

Pelien taustamusiikki ratkaisee, miten sitä pelataan. Nettipeleissä taustamusiikki kiinnittää pelaajan huomion. Useimmat ihmiset ovat tottuneet kuulemaan kappaleita radiosta ja stereoista, joten kun he kuulevat jotain vastaavaa nettipelissä, he tuntevat olonsa rentoutuneeksi ja nauttivat grafiikoista.

Peleissä on erilaisia ääniominaisuuksia. Joskus taustamusiikin laatu saattaa olla aivan eri tasolla kuin toisissa. Joissain tapauksissa pelin äänenvoimakkuus voi olla niinkin alhainen kuin 1 ja niinkin korkea kuin 100. Äänenvoimakkuus kannattaa testata ensin ennen pelaamista tai vain laittaa se suurelle äänenvoimakkuudelle, jotta kuulet sen. On myös parasta, että pelaat peliä ensin ja testaat, onko sen taustamusiikki todella sitä, mistä pidät ja mikä sopii keskittymistasoosi.

Valitse mahdollisuuksien mukaan vain sellaisia nettipelejä, joissa soi laadukas taustamusiikki. Se voi auttaa sinua päättelemään, kannattaako sitä pelata vai ei. Jos pystyt keskittymään peliin välittämättä taustamusiikista, on todennäköistä, että pystyt voittamaan tämäntyyppisissä peleissä.

On tärkeää tietää, millaisesta musiikista pidät, jotta sinulla on selkeä käsitys nettipeleistä, joissa on erinomainen taustamusa, jonka parissa voit pelata.Muunnamme esitteet netissä selattaviksi julkaisuiksi

Medialehti muuntaa mm. PDF- ja JPG-esitteet netissä selattaviksi julkaisuiksi.
Tarvittaessa me voimme suunnitella ja luoda täysin uuden esitteen.
Lisäksi tarjoamme nettijulkaisuille täydellisen ylläpidon Medialehti.fi sivustolla.
Medialehti on kuin oikea selattava lehti netissä.

Medialehti toimii usealla eri alustalla

Kerro meistä myös kavereillesi

Medialehti Facebookissa

Jaa Medialehti Facebookissa | Jaa Medialehti Twitterissä


Medialehti sivusto ja ylläpito

Copyright 2011 - 2024 © Mediabaari