Medialehti | Artikkeli | 19.11.2021

Megayhtyeet löytävät yhä useammin pelien aiheiksi

Megayhtyeet löytävät yhä useammin pelien aiheiksi | Medialehti
Kuva: Freepik

Internetin suosituimpia pelejä ovat jo pitkään tähdittäneet erilaiset populaarikulttuurista ennestään tutut brändit, ilmiöt tai yhtyeet. Ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä, että esimerkiksi Hollywoodista on ammennettu aimo kauhalla ideoita myös pelien tekemiseen niin elokuvien kuin TV-sarjojenkin maailmasta. Silti, jostain julmetusta syystä juuri erilaisiin bändeihin tai muusikoihin ilmentyvät pelit ovat onnistuneet nousemaan jopa kaikkien aikojen pelatuimpien teosten joukkoon.

Voisi melkein todeta, että tänä päivänä lähes jokaisella megaluokan bändillä tai tarkemmin sanottuna rock-bändillä löytyy oma brändätty pelinsä netistä. Tämä villitys alkoi jo 2000-luvun lopulla nettipelaamisen yleisen kasvun myötä. Ensimmäisinä omat slottinsa saivat muun muassa legendaarinen kitaravirtuoosi Jimi Hendrix, ja ronskista tyylistään tunnettu Lemmy Kilmisterin tähdittämä Motörhead.

Miksi rokkibändit vetoavat pelikansaan?

Syitä on varmasti monia ja ne ovat hyvin moninaisia. Ensimmäinen on tietenkin monilta osin valtava maailmanlaajuinen tunnettuus. Muusikot ja rokkitähdet kuuluvat suurella todennäköisyydellä maailman tunnetuimpien ihmisten joukkoon elokuvatähtien, huippu-urheilijoiden sekä kärkipoliitikkojen ohessa.

Netissä erilaisia pelejä on tuhansia, jopa kymmeniä tuhansia kappaleita, joten tunnettujen brändien kuten bändien näkeminen voi nostaa juuri näitä tuotteita paremmin esiin kuluttajan näkökulmasta. Etenkin, jos ensimmäinen vaikutelma ja mielleyhtymä on positiivinen ja luottamusta herättävä, on todennäköisempää päätyä pelailemaan juuri tätä peliä jonkin tuntemattoman sijasta.Bändipelien yksi positiivisessa mielessä erottavia tekijöitä on ehdottomasti pelien poikkeuksellinen musiikki ja efektit. Normaalisti netin peleissä pyörii taustalla joku yleinen Teosto-vapaa renkutus, joka on joko luotu vasemmalla kädellä taustamusiikiksi tai se on juuri ilmainen yhteiskäyttöön vapautettu suojaamaton biisi. Näissä musiikkiaiheisissa peleissä on kuitenkin aina mukana yhtyeen tai artistin omaa tuotantoa yhdistettynä erilaisiin toimintoihin ja tilanteisiin pelin sisällä. Näin äänimaailma on normaalia erittäin paljon laadukkaampi ja käyttäjän kannalta varmasti mielekkäämpi.

Vaikka et olisikaan suorastaan tietyn yhtyeen fani, on pelien musiikki ja tunnelma saanut kiitosta laajasti myös musiikki-intoilijoiden ulkopuolella. Ei tarvitse olla eturivin takapiiskan pyörittäjä nauttiakseen huippuluokan äänistä pelaamisen yhteydessä. Toki kokemus on entistäkin sykähdyttävämpi, jos sattuu olemaan jonkin kyseisen orkesterin fanittaja. Monesti pelit ovat myös erittäin ”cooleja” ja joillekin pelureille assosioituminen – halu samaistua – rock n rollin ilosanomaan voi näytellä osaa kulutus- ja valintatottumuksissa.

Suosituimmat yhtyeet ja pelit

Erilaisten tilastojen ja tutkimusten mukaan rock-pelien ylivoimainen ykkönen on ollut vuodesta toiseen Guns N’ Roses -yhtyeen mukaan brändätty samaa nimeä kantava kolikkopeli. Tässä versiossa pelaaja pääsee jahtaamaan voittoja ja useiden erikoistehosteiden avaamista rokkifestareiden maailmassa. Vahvasti yhtyeeseen sekä genreen liittyvät symbolit, bändin oman musiikkiin perustuva ääniympäristö sekä hauskasti toteutettu pelattavuus jaksavat innostaa pelaajia vuosi vuoden perään.

Lähes kaikki nettikasinot tarjoavat nykyään useimmat näistä peleistä, joista suurin osa kuuluu alan johtavan tuottavan studion NetEntin valikoimiin. Muita tämän saman yrityksen rokkisarjaan kuuluvia suosittuja teoksia ovat olleet muun muassa Motörhead-peli sekä itsensä pimeyden prinssin Ozzy Osbournen nimeä kantava nimikkoslotti.

Oikeastaan jokainen näistä musiikkikategorian peleistä on osoittautunut niin suosituksi, että myös muut pelistudiot ovat heränneet mukaan tähän trendiin. Esimerkiksi monille suomalaisille hyvin tuttu sotahistoriasta lyriikkansa ammentava ruotsalainen metallibändi Sabaton on saanut oman pelinsä Play’n GO -studion käsien kautta ja legendaarinen kasarirokin suuruus KISS sai oman kolikkopelinsä WMS:n toimiessa valmistajana. Muista vastaavista esimerkeistä mainittakoon vielä hieno heavy metal -bändi Megadeathin saama omaa nimeä kantava nimikkopeli Leander Gaming -valmistajalta.

Jos et ole juurikaan rockin ystävä, niin ei hätää. Myös muutamat kevyemmän musiikin tähdet ovat saaneet jo omat pelinsä uunista ulos. Amerikkalainen Bally on nimittäin tuottanut Michael Jacksonista oman pelinsä ja teknomaailman suuruuksiin lukeutuva Deadmau5 sai omansa Microgamingin ansiosta. Valinnanvaraa siis riittää kaikille hyvästä musiikista ja peleistä innostuneille.Muunnamme esitteet netissä selattaviksi julkaisuiksi

Medialehti muuntaa mm. PDF- ja JPG-esitteet netissä selattaviksi julkaisuiksi.
Tarvittaessa me voimme suunnitella ja luoda täysin uuden esitteen.
Lisäksi tarjoamme nettijulkaisuille täydellisen ylläpidon Medialehti.fi sivustolla.
Medialehti on kuin oikea selattava lehti netissä.

Medialehti toimii usealla eri alustalla

Kerro meistä myös kavereillesi

Medialehti Facebookissa

Jaa Medialehti Facebookissa | Jaa Medialehti Twitterissä


Medialehti sivusto ja ylläpito

Copyright 2011 - 2024 © Mediabaari