Medialehti | Artikkeli | 14.02.2023

Kuinka kirjoittaa mahtava blogikirjoitus

Kuinka kirjoittaa mahtava blogikirjoitus | Medialehti

Blogin kirjoittaminen on vähän kuin ajaisi autolla. Voit opiskella liikennesääntöjä (tai lukea artikkeleita, joissa kerrotaan kuinka kirjoittaa blogikirjoitus) kuukausia, mutta mikään ei voi valmistaa sinua todelliseen asiaan, kuten ratin taakse olemiseen ja liikenteen seassa ajamiseen.

Julkaisemalla uusia blogitekstejä säännöllisesti saat uuden sisällön lähteen sivuillesi ja luot paljon enemmän mahdollisuuksia verkkosivustollesi sijoittua osuvissa hakutuloksissa. Kuulostaa varmaan mahtavalta, eikö? Mutta useamman blogikirjoituksen kirjoittaminen kuukaudessa ei ole helppoa. Etenkin kun olet yrityksen omistaja tai osa pientä tiimiä ilman kokopäiväistä kirjoittajaa.

Tähän artikkeliin olemme keränneet monta hyvää kirjoitusvinkkiä, jotka olemme poimineet ammattilaisten kokemuksista. Tutustu niihin oppiaksesi houkuttelemaan yleisöäsi selkeällä, ytimekkäällä ja mukaansatempaavalla sisällöllä ja saa lukijat ihastelemaan julkaisemisiasi kirjoituksia.

Blogikirjoituksen suunnitteleminen

Koko blogitekstin kirjoittamisprosessi kestää usein yli pari tuntia, vaikka pystyisit kirjoittamaan kahdeksankymmentä sanaa minuutissa ja kirjoitustaitosi ovat terävät. Blogikirjoituksen eteneminen ideasta siemenestä itse julkaisuun, saattaa viedä useita päiviä tai ehkä jopa viikon blogitekstin kirjoittamiseen, mutta on tärkeää käyttää ne tärkeät tunnit artikkelin suunnitteluun ja sen sisällön miettimiseen. Kuten sivustolla https://www.casinobonusilmankierrätystä.com/ , on tarkkaan mietitty sisältö, jotta se toimisi hyvin kohdeyleisölle. Niin ja kyllä, ajatustyö myös lasketaan työksi, ennen kuin kirjoitat itse tekstin.

Kauan ennen kuin istut alas näppäilemään tekstiä, sinun on varmistettava, että sinulla on kaikki mitä tarvitset kirjoittaaksesi. Monet uudet bloggaajat jättävät huomioimatta suunnitteluprosessin, ja vaikka saatatkin päästä eroon suunnitteluvaiheen ohittamisesta, kotitehtävien tekeminen säästää itse asiassa aikaasi ja auttaa sinua kehittämään hyviä blogitottumuksia. Sisältö on tärkeä ja se on kohdennettava oikein, jotta sanoma toimisi oikein.

Mieti blogi kirjoituksesi aihe

Ennen kuin aloitat kirjoittamisen, sinun on päätettävä, mitä haluat käsitellä artikkelissa.

Yksi hyödyllinen resurssi tähän ovat asiakkaasi. Mieti, mitä kysymyksiä he kysyvät sinulta säännöllisesti. Jos sinulla on jokin kysymys usein, se tarkoittaa todennäköisesti sitä, että monet ihmiset ihmettelevät samaa kysymystä. Tee aivoriihi useasta käsiteltävästä aiheesta, jotta sinulla on runsaasti aiheita, joista valita, kun olet valmis kirjoittamaan uuden artikkelin.

Tee taustatutkimusta

Yksi suurimmista salaisuuksista, joita ammattibloggaajat eivät halua sinun tietävän, on se, että he itse eivät tiedä kaikkea. Totta puhuen, joskus kirjoittajat eivät tiedä aiheesta mitään ennen kuin istuvat alas kirjoittamaan siitä.

Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki bloggaajat olisivat ammattitaidottomia. Päin vastoin, monien bloggaajien luonnollinen uteliaisuus tekee heistä upeita työssään. Jos bloggaat elantosi vuoksi, sinun on uskallettava hypätä aiheesta toiseen, vaikka et tietäisi siitä mitään. Se, mikä antaa julkaisijoille mahdollisuuden tehdä tämä ja kirjoittaa arvovaltaisesti lukijoille uusista aihealueista, on se, että he osaavat tutkia blogikirjoitusta oikein.

Se on melkein sanomattakin selvää, mutta pelkästään Wikipedian luottaminen ensisijaisena lähteenä on melkein aina huono idea. Wikipediassa on tuhansia erinomaisesti tutkittuja artikkeleita, mutta se ei ole erehtymätön, ja virheelliset tosiasiat pääsevät artikkeleihin ilman, että sivuston toimittajat huomaavat. Lisäksi jokainen sivustolla oleva todennettavissa oleva tosiasia on lainattu muualla verkossa olevista linkeistä, joten miksi siteerata välittäjää?

Hakukoneoptimoinnin (SEO) ymmärtäminen

Blogiartikkelit ovat arvokas työkalu, jolla voit ohjata lisää liikennettä sivustollesi hakukoneiden kautta. Jokainen artikkeli tarjoaa mahdollisuuden optimoida avainsanoilla, joita et normaalisti pystyisi optimoimaan sivustosi staattisella sivulla.

Blogiartikkelien hakukoneoptimoinnista tärkeintä on ymmärtää, että sinun tulee aina kirjoittaa ihmisille ensin. Hakukoneet rakastavat sisältöä, joka tarjoaa arvoa lukijoille. Varmista, että käsittelet aihetta, josta ihmiset haluavat lukea ja että artikkelisi on hyödyllinen lähde.

Tästä huolimatta sinun tulee kiinnittää huomiota avainsanoihin kirjoittaessasi. Ennen kuin aloitat, pienellä avainsanatutkimuksella voi päästä pitkälle. Yritä löytää muutamia avainsanoja, joita ihmiset etsivät usein, ja sisällytä ne artikkelin sisältöön.

Varmista kuitenkin, että käytät näitä avainsanoja luonnollisesti. Älä pakota avainsanoja sisällyttämään niitä.

Aina oppii uutta ja uutta

Tässä nyt aluksi oli jokunen vinkki, miten kirjoittaa hyvä ja mahtava blogikirjoitus. Aina kannattaa muistaa, että mitä enemmän kirjoittaa ja opiskelee aihetta, sitä taitavammaksi siinä tulee. Tulemme julkaisemaan lisää vinkkejä tänne sivustollemme ja toivotamme kaikille innokkaille kirjoittajille mukavia hetkiä blogien parissa.Muunnamme esitteet netissä selattaviksi julkaisuiksi

Medialehti muuntaa mm. PDF- ja JPG-esitteet netissä selattaviksi julkaisuiksi.
Tarvittaessa me voimme suunnitella ja luoda täysin uuden esitteen.
Lisäksi tarjoamme nettijulkaisuille täydellisen ylläpidon Medialehti.fi sivustolla.
Medialehti on kuin oikea selattava lehti netissä.

Medialehti toimii usealla eri alustalla

Kerro meistä myös kavereillesi

Medialehti Facebookissa

Jaa Medialehti Facebookissa | Jaa Medialehti Twitterissä


Medialehti sivusto ja ylläpito

Copyright 2011 - 2024 © Mediabaari