Medialehti | Artikkeli | 08.03.2024

Aivotreeni musiikin parissa

Aivotreeni musiikin parissa | Medialehti

Musiikki on voimakas tekijä, jolla on monia positiivisia vaikutuksia aivoihimme. Sen lisäksi, että se tarjoaa nautinnollisen kuuntelukokemuksen, musiikin kuuntelulla voi olla myös aivoterveyttä edistäviä vaikutuksia. Tässä blogipostauksessa pureudumme musiikin ja aivotreenin yhteyteen, tutkimme äänikirjojen mahdollisia rooleja sekä kokeilemme äänikirjapalveluiden tarjontaa tällä alueella.

Musiikin positiiviset vaikutukset aivoihin

Musiikin kuuntelun on havaittu vaikuttavan myönteisesti moniin aivojen osa-alueisiin. Esimerkiksi:

  1. Mielialan parantaminen: Tiettyjen musiikkigenrejen kuuntelu voi stimuloida mielihyvähormonien, kuten dopamiinin, tuotantoa, mikä voi parantaa mielialaa ja vähentää stressiä.

  2. Muistin tehostaminen: Musiikin kuuntelu voi auttaa parantamaan muistia ja oppimista. Tietyt sävelmät voivat auttaa aivoja yhdistämään tietoa tehokkaammin.

  3. Kognitiivinen suorituskyky: Musiikki saattaa parantaa aivojen kognitiivista suorituskykyä, kuten on havaittu monissa tutkimuksissa erityisesti työmuistin ja tarkkaavaisuuden osalta.

  4. Aivojen plastisuus: Musiikin harrastaminen ja kuuntelu voivat edistää aivojen plastisuutta, mikä tarkoittaa niiden kykyä sopeutua ja muuttua ajan myötä.

Aivotreeni musiikin avulla

Miten voimme sitten hyödyntää musiikkia aivotreenissä? Yksi tehokas tapa on yhdistää musiikki liikuntaan tai haastaviin aivotehtäviin. Tässä yksinkertainen aivotreeni, joka hyödyntää musiikkia:

Harjoitus: Rytmin ja sanan yhdistäminen

Valitse musiikkikappale, jossa on selkeä rytmi ja sanat. Genrestä riippumatta voit valita minkä tahansa kappaleen, joka motivoi sinua.

Kuuntele musiikkia tarkasti ja yritä yhdistää kappaleen rytmi sanalliseen tehtävään. Voit esimerkiksi laskea äänettömästi rytmistä erottuvia iskuja tai yrittää pitää mielessä tiettyjä sanoja laulusta.

Toista tehtävää säännöllisin väliajoin. Voit vaikeuttaa harjoitusta valitsemalla nopeatempoisen kappaleen tai keskittymällä tarkemmin sanojen ymmärtämiseen.

Tämä harjoitus yhdistää musiikin kuuntelun ja aivotoiminnan, tarjoten samalla mielihyvää ja stimulaatiota.

Äänikirjapalvelut musiikillisen aivotreenin tukena

Äänikirjat voivat olla erinomainen lisä musiikkipohjaiseen aivotreeniin. Esimerkiksi valitsemalla äänikirjan, joka kertoo musiikin historiasta tai tarjoaa mielenkiintoisia faktoja suosikkibändeistäsi, voit yhdistää musiikin kuuntelun oppimiseen ja aivotoiminnan haastamiseen.

Äänikirjapalveluiden tarjonta

Äänikirjapalvelut kuten Audible tai Storytel, tarjoavat laajan valikoiman äänikirjoja, jotka voivat täydentää musiikillista aivotreeniäsi. Voit valita kirjoja musiikin historiasta, muusikoista tai jopa äänikirjoja, jotka sisältävät musiikkia taustalla.

Kokeile rohkeasti yhdistää äänikirjat ja musiikki aivotreenissäsi – saatat yllättyä, miten nämä kaksi voimakasta elementtiä voivat tukea toinen toisiaan aivojesi hyvinvoinnissa.Muunnamme esitteet netissä selattaviksi julkaisuiksi

Medialehti muuntaa mm. PDF- ja JPG-esitteet netissä selattaviksi julkaisuiksi.
Tarvittaessa me voimme suunnitella ja luoda täysin uuden esitteen.
Lisäksi tarjoamme nettijulkaisuille täydellisen ylläpidon Medialehti.fi sivustolla.
Medialehti on kuin oikea selattava lehti netissä.

Medialehti toimii usealla eri alustalla

Kerro meistä myös kavereillesi

Medialehti Facebookissa

Jaa Medialehti Facebookissa | Jaa Medialehti Twitterissä


Medialehti sivusto ja ylläpito

Copyright 2011 - 2024 © Mediabaari