Medialehti | Artikkeli | 16.02.2023

Kuinka aloittaa tekemään YouTube-videoita

Kuinka aloittaa tekemään YouTube-videoita | Medialehti
Kuva: TymonOziemblewski / Pixabay

YouTube on yksi maailman vierailluimmista verkkosivustoista ja merkittävä toimija videosisältömarkkinoilla. Tuon alustan avulla somejulkkikset saavat näkyvyyttä, brändit voivat sitouttaa kuluttajia, luoda lisäarvoa tuottavaa sisältöä, mainostaa tuotteitaan ja rakentaa brändin tunnettuutta. Niille, jotka ovat uusia videomarkkinoinnin parissa,

YouTube-videon tekeminen saattaa tuntua vaikealta. Vaihtoehtoisesti, jos olet kokeillut YouTubea aiemmin, saatat vain etsiä tapoja parantaa videosi suorituskykyä. Kummassakin tapauksessa tässä artikkelissa autamme sinua oppimaan lisää YouTube-videoiden tekemisestä!

Kartoita mahdolliset kilpailijasi

Ennen kuin aloitat videoiden tekemisen, on ensiksi hyvä tehdä pieni kilpailullinen tutkimus. Katso, kuinka kilpailijasi käyttävät videosisältöä markkinointistrategiassaan ja käytä niitä inspiraation lähteenä luodessasi omaa sisältöä. Voit myös löytää niiden sisältöpuutteet ja täyttää ne omalla sisällölläsi; Jos esimerkiksi huomaat, että suurimmalla kilpailijallasi ei ole videoita koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä, se voi olla loistava tapa erottua joukosta ja lisätä arvoa potentiaalisille asiakkaillesi.

Aloita luomalla luettelo kilpailijoistasi ja tarkistamalla sitten heidän YouTube-kanavansa. Katso, mitkä heidän videoistaan ovat saaneet eniten katselukertoja ja kommentteja, jotta näet, mihin kohdeyleisösi on kiinnostunut. Kun tarkastelet niitä, katso, onko teemoja, joista voit oppia – mallit, jotka yhdistävät suosituimmat videot, aiheet, jotka eivät saa paljon vetoa ja niin edelleen. Tämä prosessi auttaa sinua ymmärtämään, mikä resonoi yleisösi kanssa, ennen kuin investoit resursseja oman sisällön luomiseen.

Luo käsikirjoitus

Ensimmäinen asia missä voit heti tehdä virheen, on lähteä tekemään videota ilman aavistustakaan siitä, miltä loppuvideon pitäisi näyttää. Selvitä tämä vältettävissä oleva ongelma, ennen kuin otat kuvamateriaalia. Käytä aikaa käsikirjoituksen ja kuvakäsikirjoituksen luomiseen.

Aloita kirjoittamalla käsikirjoitus. Käsikirjoitus voi sisältää näyttelijöiden sanomaa kameran dialogia tai jälkituotannon materiaalin päälle kerrostettua selostusta. Joka tapauksessa pidä käsikirjoituksesi yksinkertaisena ja lauseesi lyhyinä. Kun joku lukee tekstiä, hän voi palata takaisin ja lukea sen uudelleen, jos lause on pitkä tai monimutkainen; Katsojat eivät kuitenkaan todennäköisesti kelaa videota taaksepäin katsoessaan videota. Saat yhden laukauksen tehdäksesi pysyvän vaikutuksen, joten varmista, että viestisi on yksinkertainen, ytimekäs ja selkeä.

Käytä jo olemassa olevia laitteita

YouTube-videon tekemisen ei tarvitse olla kallista. Voit todennäköisesti hyödyntää laitteistoa, joka sinulla on jo videon luomiseen. Useimmissa älypuhelimissa on korkealaatuiset kamerat, jotka sopivat täydellisesti videoiden kuvaamiseen. Voit jopa ostaa edullisen jalustan puhelimeesi varmistaaksesi, että kuva pysyy paikallaan.

Luotavan videon tyylistä riippuen, voit myös käyttää tietokoneeseesi sisäänrakennettua verkkokameraa tai ostaa ulkoisen verkkokameran. Tämä menetelmä sopii erinomaisesti verkkoseminaarien, suositusten, opetusohjelmien ja haastattelujen kuvaamiseen. Ei siis kannata heti vaivata päätä kalliista ja moderneimmasta kalustosta, koska videoita voi tehdä jo arkisilla välineillä, ilman että tarvitsee tehdä kalliita lisäinvestointeja. Hyvää kalustoa löytyy myös paljon käytettynä, jolloin hintakin on monesti ystävällisempi. Erilaisten kierrätysehtojen noudattaminen onkin hyvin tärkeää, jotta voi säästää rahaa ja sijoittaa myös muuhun.

Ajan saatossa kannattaa pikkuhiljaa sijoittaa kalustoon sitä mukaa, kun näkee sitä oikeasti tarpeelliseksi.

Testaa ja tarkista samalla kun kuvaat videoita

Mikään ei saa videota tuntumaan amatööriltä enemmän kuin huonolaatuinen ääni. Jos aiot käyttää kameraa puhelimessa tai tietokoneessa, muista suorittaa äänitesti. Selkeä ääni on ratkaisevan tärkeää, jotta videosi tuntuisi ammattimaiselta ja hienostuneelta, eikä laadukkaan äänen saaminen ole suuri este. Testaa ensin ääntä kamerassa, jota käytät videon kuvaamiseen, ja ympäristössä, jossa aiot kuvata sen. Tämä testi antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka lähellä näyttelijöiden tai haastateltavien tulee olla kameraa ja onko taustalla paljon melua. Ensimmäisenä ehkä kannattaa investoida ulkoiseen mikrofoniin varmistaaksesi, että ääni on selkeä ja laadukas.

Toinen erittäin tärkeä asia on valaistus. Valaistus erottaa korkealaatuiset ja huonolaatuiset videot toisistaan. Ennen kuin aloitat kuvaamisen, tee muutama valaistustesti. Voit investoida laadukkaisiin valaistuslaitteisiin, jos budjettisi sallii, käydä paikallisessa rautakaupassa ostamassa likainen ja likainen tee-se-itse-valaisinsarja tai yksinkertaisesti siirtää olemassa olevaa valaistusta, jotta saat etsimäsi ilmeen. Valaistustestin suorittaminen ennen kuvausta auttaa sinua välttämään odottamattomat yllätykset.

Lataa oikeanlainen videon editointiohjelmisto

Jotta video saa lopullisen muotonsa, on se ensin editoitava. Tuota varten tarvitset videon editointiohjelmiston tietokoneellesi. Vinkkinä myös, jos olet valmis katsomaan muutamia opetusohjelmia ja olemaan kärsivällinen koko prosessin ajan, sinulla on todennäköisesti kaikki taidot, joita tarvitset YouTube-videon muokkaamiseen itse. Onneksi tarjolla on paljon ilmaisia tai edullisia videoeditointialustoja, ja sinulla saattaa jo olla sellainen tietokoneessasi.

Jos käytät Macia, tietokoneessasi on esiasennettu iMovie. Tämä ohjelma kattaa muokkauksen perusteet, joten voit yhdistää materiaalia, lisätä tekstiä ja tehosteita, muuttaa äänitasoja ja paljon muuta. Saatavilla on myös paljon muita vaihtoehtoja ladattavaksi Macille tai PC:lle. Googlettamalla ja Youtubesta etsimällä löydät parhaan ohjelmiston omiin tarkoituksiisi.

Lataa video ja julkaise kaikkien nähtäväksi

YouTube tekee videoiden lataamisesta uskomattoman helppoa. Aloita siirtymällä videonhallintaohjelmaan, joka on saatavilla kanavasi sivulta. Tässä on nopea yhteenveto ensimmäisen videosi lataamisesta.

Kanavan luominen

Sinulla saattaa jo olla kanava, mutta jos sinulla ei ole, sinun kannattaa luoda YouTube-tili ja sitten kanava brändillesi. Tämä on ensimmäinen vaihe videon lataamisessa. et voi ladata videota, jos et ensin luo kanavaa.

Muokkaa kanavaasi

YouTube antaa sinun valita kanavasi nimen ja ladata profiilikuvia aivan kuten Facebookissa. Suosittelemme tätä, sillä se luo merkkituotteen, hienostuneen kokemuksen. Profiilisi on myös loistava paikka kirjoittaa sisältöä, joka sisältää hakusanasi tehostaaksesi hakukoneoptimointiasi.

Lataa videosi

Tämä on helppoa. Siirry kanavallesi ja napsauta videokuvaketta oikeassa yläkulmassa ja napsauta sitten "Lataa video". Sieltä sinua pyydetään lataamaan tai vetämään ja pudottamaan valitsemasi videotiedosto tietokoneeltasi. Niin kauan kuin sinulla on luotettava Internet-yhteys, tämän prosessin pitäisi kestää alle muutama minuutti. Täytä tarvittavat tiedot ja näin voit julkaista ensimmäisen videosi kaikkien nähtäväksi.

Yhteenveto

Tässä artikkelissa käytiin läpi nopeasti läpi, kuinka aloittaa videoiden tekemisen ja niiden julkaisemisen YouTubeen. Kaikkia näitä edellä mainittuja asioita kannattaa opiskella lisää ja tekemisen kautta oppii paremmin kaikista osa-alueista. Innostus tehdä videoita, uusien asioiden tutkiminen ja uuden oppiminen on kaiken A ja O, jotta pääset tubettajana eteenpäin. Kaikki lähtee itsestä ja omista tavoitteista. Internet on pullollaan hyviä oppaita ja opasvideoita, joita kannattaa katsoa, sillä aina oppii jotain uutta.



Muunnamme esitteet netissä selattaviksi julkaisuiksi

Medialehti muuntaa mm. PDF- ja JPG-esitteet netissä selattaviksi julkaisuiksi.
Tarvittaessa me voimme suunnitella ja luoda täysin uuden esitteen.
Lisäksi tarjoamme nettijulkaisuille täydellisen ylläpidon Medialehti.fi sivustolla.
Medialehti on kuin oikea selattava lehti netissä.

Medialehti toimii usealla eri alustalla

Kerro meistä myös kavereillesi

Medialehti Facebookissa

Jaa Medialehti Facebookissa | Jaa Medialehti Twitterissä


Medialehti sivusto ja ylläpito

Copyright 2011 - 2024 © Mediabaari